PLAY!

Var på PLAY - a video game symphony i konserthuset precis. Framfört av kungliga filharmonikerna, dirigerade av Arnie Roth. Möjligen min mest givande musikupplevelse någonsin.

Tre stora skärmar visade omväxlande orkestern och sekvenser ur de spel orkestern spelade. När Super Mario 1 dök upp för första gången bröt jubel ut och jag satt med ett brett leende i princip resten av konserten. Och det blev ännu bredare när det blev dags för Zelda. Final Fantasy-kompositören Nobuo Uematsu var där och togs emot som en rockstjärna. Han log och vinkade lite blygt.

Filharmonikerna måste fått en smärre chock. Det var fullt till sista plats. Biljetterna hade rykt så fort att de som nödlösning sålt biljetter även till genrepet i morse. De fick stående ovationer - tre gånger - i flera minuter. Om så Pavarotti hade varit där hade de inte fått mer jubel och applåder. Rimligen var de inte alls förberedda på det här. Tv-spel? Super Mario?

Jag undrar om de går så långt att de döper om sig till kungliga philharmonikerna, men hur som helst får de antagligen boka Globen istället nästa gång.

Kondom-statistik

Dagens statistiska undersökning i Metro: Brukar du alltid använda kondom vid tillfälliga sexuella förbindelser? Svaren är fördelade med "Ja" 25%, "Ibland" 30% och "Nej" 45%. Så tre av fyra skippar kådis? Lät inte det rätt mycket? Men tittar man extremt noga ser man var de fått undersökningen ifrån: en webenkät på www.harduherpes.nu.

Rimligen går man inte in på den sidan om man inte är oroad över att man redan har fått tomtar i slangen, och det är man inte om regnrocken varit på. Dvs, använder du kondom har du inte svarat på undersökningen. Slutsats: siffrorna säger ingenting.

Hurra! En ny tanker!

Det mest absurda evenemang Stockholm skådat på mycket länge äger rum imorgon lördag. Stenakoncernen har alltså låtit släpa in ungefär 65 000 dödviktston tankbåt in till strömmen utanför Gamla Stan. Skorven ska döpas under stort ståhej av drottning Silvia och ackompanjeras av en massa artister. De 10 000 första personerna som bevittnar spektaklet får... en glassbåt!

Vems hjärnblödning gav upphov till den idén? Vem vill fira att vi fått en till tankbåt? Peak oil, here we come!

Det är så galet att jag bara måste dit. Det är väl antagligen det de räknat med.

Domedag vs nationaldag

Idag är det 06-06-06. 666, odjurets tal. Märkvärdigt är att 666 = 1+2+3+...+35+36 och 36 = 6 x 6 själv är olycksbådande eftersom talet 6 är ofullkomligt jämfört med det heliga sjutalet.  Någon katastrof väntas inträffa; t ex asteroidnedlag, vulkanutbrott i Sollentuna eller att skatteåterbäringen blir försenad.

Dessutom är det nachonaldagen. Vad är det vi firar? Detta datum för 483 år sedan valdes Gustav Vasa till kung och unionen med Danmark upplöstes. Tjohoo, liksom. Party party.

Ett förlag till aktivitet är att man går och äter nachos på nachonaldagen, för att fira att folk har flyttat hit och tagit med sig såna goa grejer, så vi slipper sitta här med vår potatis och våra köttbullar. Potatisen är förresten också importerad, så vi hade nog fått nöja oss med kålrötter istället.

Slänga!

Var just ner och langade en halvmeter med tidningar, häften och annat som föreningar, universitet, företag och andra skickar på en. CV-guider, traineeguider, kårtidningar, ny teknik, företagspresentationer, gud vet vad. Det var säkert inget fel på tidningarna som sådana, de innehöll säkert en hel del nyttigheter och tips, och jag har hela tiden sparat dem med ambitionen att nångång läsa dem, men insåg att det känts mer som ännu ett göromål som måste göras.

Nu känns det befriande. I fortsättningen ska jag vara mer restriktiv, hädanefter åker de i återvinningen direkt. Tjoff!