Djur i mat

Aptitretare
Mal i morotsskal
Gräshoppa i soppa
Tarantella i kesella
Snok i wok
Alpacka i macka
Kvalster på halster

Fågel
Gök i lök
Mås i sås
Tjäder i fläder
Svala i garam masala
Albatross i kabanoss
Hackspett i baugette
Blåmes i bearnaise
Kaja i jambalaja
Labb i kebab
Papegoja i soja
Häger i vinäger


Havets läckerheter
Ål i kål
Haj i paj
Dugong i buljong
Kaskelott i bregott
Piggvar i tartar
Krill i dill
Piraya i papaya
Nors i baba ganoush
Kolja i olja
Stör i smör
Lubb med mandelkubb
Sillkung i ljung
Vågmär i bär
Håbrand i käringtand


Huvudrätter
Get i smet
Bäver i genever
Gnu i ragu
Varg i kvarg
Krokodil i fil
Hare i herbamare
Mullvad i spad
Retriever i endiver
Ko i vindaloo
Getter i galetter
Igelkott i kompott
Giraff i pilaff
Jak i konjak
Känguru i ragu
Delfin i terrin
Gasell i becel
Kanin i gelatin
Pudlar i nudlar
Järv i konserv


För paleontologer
Tyrannosaurus rex i kex
Triceratops i kalops
Pterodaktyl i magnecyl


Efterrätter
Råtta i panacotta
Varan i banan
Klippdass i glass
Leguan i marsan
Ormslå med bigarå
Skarabé i creme brûlée
Elefant i krokant
Gasell i karamell


Efterrätter, fågel
Kalkon i melon
Duva i druva
Tukan i marsipan
Nymfparakit i sprit
Kiwi i kiwi
Dopping med topping
Undulat i nougat
Trut i våffelstrut


Dryck
Groda i soda
Boa i passoa
Mink i drink
Tapir i kir
Lake i sake
Bin i vin
Rördrom i rom
Kricka i svagdricka
Flamingo i Zingo
Glada i Piña Colada


Med bidrag från Jimmy, Björn, Cissi och familjen Norlin