PLAY!

Var på PLAY - a video game symphony i konserthuset precis. Framfört av kungliga filharmonikerna, dirigerade av Arnie Roth. Möjligen min mest givande musikupplevelse någonsin.

Tre stora skärmar visade omväxlande orkestern och sekvenser ur de spel orkestern spelade. När Super Mario 1 dök upp för första gången bröt jubel ut och jag satt med ett brett leende i princip resten av konserten. Och det blev ännu bredare när det blev dags för Zelda. Final Fantasy-kompositören Nobuo Uematsu var där och togs emot som en rockstjärna. Han log och vinkade lite blygt.

Filharmonikerna måste fått en smärre chock. Det var fullt till sista plats. Biljetterna hade rykt så fort att de som nödlösning sålt biljetter även till genrepet i morse. De fick stående ovationer - tre gånger - i flera minuter. Om så Pavarotti hade varit där hade de inte fått mer jubel och applåder. Rimligen var de inte alls förberedda på det här. Tv-spel? Super Mario?

Jag undrar om de går så långt att de döper om sig till kungliga philharmonikerna, men hur som helst får de antagligen boka Globen istället nästa gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback